Târgul Național al Covorului „Covorul Dorului” la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

În data de 18 decembrie 2021 între orele 11.00-15.00, va avea loc ediția a VIII-a a Târgului Național al Covorului „Covorul Dorului” la Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală.

Evenimentul este organizat în contextul înscrierii la 1 decembrie 2016 a dosarului „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova” în Lista Reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității. Scopul Târgului Național al Covorului este valorificarea covorului tradițional, cunoașterea motivelor și simbolurilor de bază ale covoarelor, precum și familiarizarea publicului cu tradițiile și obiceiurile românești și semnificația covorului în cadrul acestora.

Subiectul cheie din acest an este semnificația covorului în contextul Nunții moldovenești. Pentru a simți la propriu feeria acestei tradiții, în cadrul ediției actuale a Târgului Covorului organizatorii vor amenaja spațiul din curtea Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală astfel, încât toți vizitatorii să devină nuntași.

Între prezentarea obiceiurilor se vor face popasuri muzicale în interpretarea protagoniștilor:

• Mireasa – Cornelia Ștefăneț;

• Nașii Igor – Cuciuc și Adriana Ochișanu;

• Soacra Mare – Maria Iliuț;

• Vornicei și druște – ansamblul folcloric Crenguța de iederă.

Eveniment organizat de Ministerul Culturii în parteneriat cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală, Complexul de meșteșuguri Arta rustică, cu susținerea ANTRIM prin suportul Activității de susținere a Competitivității în Industria Uşoară şi cea a Turismului (MCTA), un proiect EGDE (Buy-in) finanțat de USAID.

Evenimentul va fi desfășurat preponderent în spațiul public (curtea muzeului), cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul COVID-19.

Distribuie