Redactor: Diana Enache
Îndrăgitul interpret de muzică populară Nicolae Sulac, ar fi împlinit astăzi 84 de ani. Artistul s-a născut la 9 septembrie 1936 în localitatea Sadâc, județul Cahul, Regatul României.
Activitatea s-a artistică a început în cadrul Republicii Sovietice Socialiste Moldoveneşti, în cadrul capelei corale „Doina” (din 1959). În 1965 Nicolae Sulac devine solist al ansamblului „Fluieraș”. În anii 70 şi începutul anilor 80 concertează în calitate de solist al ansamblului „Lăutarii”.
În cei 67 ani de viaţă Marele artist al poporului a reacţionat spontan cu un cîntec la bucuriile şi durerile poporului său, cu dulcele şi dramaticele “Ce frumos mai cînta cucul”, “Tinereţe-tinereţe”, “Foaie verde magheran”, “Cînd tata va veni”, “Floarea lui Sulac”, Doinele “Mioriţa” şi “Doina de jale”, “În pădurea de la Prut” şi multe altele. Nicolae Sulac a interpretat piese exclusiv în limba română fiind aplaudat de fiecare dată de către toată sala, chiar şi de cei ce nu cunoşteau limba română.
A decedat la Chişinău în 2003 şi a este înmormîntat în cimitirul din strada Armeană din Chişinău, Republica Moldova. La 9 octombrie 2004, în cadrul Cimitirului Central a fost inaugurat bustul interpretului de muzică populară Nicolae Sulac.
Astăzi îi poartă numele Liceul Teoretic cu Profil de Arte din Chișinău și Şcoala de muzică din oraşul Floreşti, în curtea căreia a fost inaugurat un bust al artistului. La fel o stradă din sectorul Ciocana al orașului Chișinău se numește Nicolae Sulac.
Din 2012, Palatul Național a devenit Palatul Național „Nicolae Sulac”.