Redactor: Diana Enache
Pe timp de caniculă, pofta de mâncare se reduce considerabil, de aceea este important să consumăm alimente sărace în calorii. Preferabil e să luăm mesele principale atunci când e vremea mai răcoroasă. Cu toate acestea, să nu uităm să consumăm câte puțin din toate grupele alimentare: proteine, carbohidraţi şi lipide. Asiguraţi-vă cu cât mai multe vitamine, minerale şi o hidratere corespunzătoare.
Este bine ca legumele şi fructele proaspete să constituie cea mai mare parte din meniul zilnic, deoarece sunt surse de vitamine, enzime, fibre şi antioxidanţi.
Vă recomandăm:
Fructe: pepeni verzi şi galbeni, pere, mere, caise, mango, smochine etc.;
Legume: roşii, castraveţi, dovlecei, ardei, vinete, ciuperci, conopidă, fasole verde etc.;
Cereale integrale, orez, pâine neagra cu seminţe; produse lactate; sucuri din fructe şi legume; ceaiuri (ceai verde, negru, infuzii de plante).
De evitat: Alimentaţia supra-alimentația, dulciurile, alimentele grase, mezelurile, (produsele procesate), băuturi energizante, cofeină sau sucuri acidulate. La fel de nerecomandată este şi berea.