„Aleg să mă simt Bine”: Program de sprijin psiho-emoțional pentru elevi

Foto: mecc.gov.md

„Aleg să mă simt bine” este un program destinat elevilor, dezvoltat cu participarea lor directă  și  care își propune să-i ajute în menținerea sănătății mintale pentru a gestiona eficient multiplele stări emoționale în contextul provocărilor cauzate de pandemia virusului COVID-19.

Programul este lansat la inițiativa Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC) și a Fondului Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA), în parteneriat cu Centul Media pentru Tineri  având scopul de a ajuta elevii  și pedagogii în menținerea echilibrului psiho-emoțional  și a stării de bine în contextul crizei pandemice COVID -19.

Secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu a menționat că Programul „Aleg să mă simt bine” este dedicat elevilor pentru a-i ajuta să găsească răspuns la dilemele și problemele cu care se confruntă.

Ludmila Sîrbu, analistă Programe Tineret, Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA Moldova) a subliniat faptul că noutatea programului constă în faptul că tinerii stabilesc subiectele discuției și nu specialiștii. „Este un program realizat de către tineri pentru tineri”.

Programul include 10 video-uri interactive, care vor fi difuzate în perioada noiembrie-decembrie 2020. Fiecare material video va cuprinde câteva întrebări ale elevilor și răspunsurile oferite de diverși specialiști: psihologi, experți în educație, specialiști IT, alți experți. Întrebările vor fi colectate de către membrii Consiliului Elevilor din Învățământul General și Consiliul Elevilor din Învățământul Profesional Tehnic și vor cuprinde un spectru larg de subiecte.

Elevii din toată țara sunt invitați să se alăture grupului de pe Facebook „Aleg să mă simt bine” https://www.facebook.com/groups/2843610952563225 unde pot adresa direct întrebări la care vor să afle răspunsuri.

Cele 10 video-uri vor fi publicate săptămânal  în fiecare sâmbăta, la ora 12:00 pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării,  pe pagina de Facebook a Centrului Media pentru Tineti,  https://www.facebook.com/youth.media.moldova/  și Fondului Națiunilor Unite pentru Populație  (UNFPA Moldova), https://www.facebook.com/unfpaMoldova/ precum și pe pagina web  www.tineri.md.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și partenerii acestui Program încurajează toți  elevii  dar și pedagogii, părinții să urmărească acest Program.

Distribuie