Redactor: Diana Enache
De-a lungul carierei, Angela Păduraru a activat în calitate de coristă în Capela corală „Doina” (1961-1962); solistă în ansamblul Filarmonicii din Chișinău (1962-1963); solistă a Orchestrei de muzică populară „Folclor” a Radioteleviziunii din Chișinău (1971-1984); coristă în Capela camerală a Radioteleviziunii din Chișinău (1984-1985).
A avut un repertoriu bogat, care cuprindea cântece populare din toate zonele republicii: Înfloriţi, flori, înfloriţi; Să dăm mâna gospodari; Dacă vântul te alină; Pasăre cu pene lungi; M-a-nvăţat un moş bătrân; Frunzuliţă trei bujori; Foaie verde, matostat; Vale, vale şi iar vale; Maică, măiculiţa mea; Dor mi-i puiule de tine; Mierliţa când e bolnavă; Te văzui neicuţă-n poartă; Zi-i bade, cu fluierul; Are mama opt feciori etc.
În anul 1976 primește titlul onorific de Artistă Emerită din Republica Moldova. În Nemțeni, satul de baștină al Angelei Păduraru, este instalat un bust dedicat interpretei, în sectorul Buiucani al capitalei o stradă îi poartă numele „Angela Păduraru”, iar la 2 august 2013, cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la nașterea interpretei, Poșta Moldovei a emis o marcă cu imaginea acesteia.