Prioritățile în învățământul profesional tehnic,incluse în Planul de activitate al Guvernului și în proiectul Strategiei Educația 2030, dar și dificultățile de implementare a proiectelor din acest domeniu, au fost discutate în cadrul unei ședințe comune a reprezentanților Ministerului Educației și Cercetării și a partenerilor de dezvoltare (din domeniul învățământului profesional tehnic).
La ședință au participat reprezentanții Uniunii Europene; ai Agenției Austriece pentru Educație și Internaționalizare (OeAD); ai Agenției Austriece pentru Dezvoltare (ADA); ai Serviciului pentru Dezvoltare Liechtenstein (LED); ai Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Germania (BMZ); ai Agenției Elvețiene de Cooperare și Dezvoltare; ai Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie în Republica Moldova (UNFPA).
Ministrul Anatolie Topală a menționat: „Apreciem înalt suportul, inclusiv cel financiar, acordat de către partenerii de dezvoltare. Proiectele comune implementate până în prezent au ridicat nivelul învățământului profesional tehnic. Mizăm în continuare pe o colaborare strânsă și un dialog sistematic cu partenerii de dezvoltare în vederea continuării modernizării învățământului profesional tehnic. MEC va fi plenar implicat în procesul de implementare, monitorizare și evaluare a asistenței oferite de către partenerii de dezvoltare”, a subliniat oficialul.
La rândul lor, partenerii de dezvoltare au prezentat activitățile și acțiunile, de dezvoltare a acestui domeniu, pe care le pot susține.