156 de studenți ai Academiei de Administrare Publică au încheiat în acest an studiile și au primit diplomele de master în cadrul ceremoniei festive a celei de-a XXVII-a promoții de absolvenți ai AAP.
Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, a felicitat absovenții instituţiei, prin intermediul unei videoconferințe, îndemnându-i să își valorifice cunoștințele în slujba cetățenilor și a binelui comun al țării: „Din acest moment porniți pe un drum cu o semnificație aparte, un drum care presupune multă responsabilitate în serviciul public. Toți cei care au investit încredere și resurse în pregătirea Dvs. nădăjduiesc că veți fi un model al implicării în problemele societății, acționând cu profesionalism, imparțialitate, cu grijă față de cetățean și veți da dovadă de o conduită morală ireproșabilă. Vă îndemn să aduceți schimbarea în administrația publică, asigurând eficiența, transparență și credibilitatea acesteia la toate nivelele”.
Șeful interimar al Guvernului a apreciat faptul că în pofida crizei pandemice, comunitatea academică a venit cu soluții manageriale eficiente, iar procesul de studii a continuat prin intermediul Platformei de instruire E-learning.
„Criza pandemică și consecințele ei vor trece, pentru ea s-au găsit vaccinuri, iar criza socio-economică accentuată de pandemie va trebui să își găsească și ea propriile „vaccinuri” . Exprim încrederea că diplomele obținute de Dvs, dragi absolvenți, confirmă capacitatea și valoarea dumneavoastră de viitori lideri, experți, manageri, capabili să dezvolte aceste ”vaccinuri” și să genereze schimbarea”, a conchis premierul interimar.
Academia de Administrare Publică a fost fondată în anul 1993, având peste 6000 de absolvenţi ai studiilor superioare de master, în domenii precum Dreptul public, Administrare publică, Management, Business și administrare, Anticorupție și Relații internaționale.
Academia realizează Comanda de stat privind pregătirea personalului din și pentru serviciul public în cadrul studiilor superioare de master și cursurilor de dezvoltare profesională.