20 de profesori de istorie participă la un stagiu de formare privind conceptele de abordare a subiectelor controversate (FOTO)

Foto: mecc.gov.md

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în parteneriat cu reprezentanța Institutului Leipzig în Moldova organizează în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, stagiul de formare a profesorilor de istorie „Abordarea subiectelor controversate”.

Evenimentul la care au participat 20 de cadre didactice din gimnaziile și liceele din raioanele Călărași, Cimișlia, Ialoveni, Fălești, Orhei și din municipiile Bălți și Chișinău este parte a proiectului de dezvoltare profesională a profesorilor de istorie din Republica Moldova privind îmbunătățirea curriculară și a manualelor de istorie.  

Cu un mesaj de salut la începutul seminarului au venit ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov și ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Angela Ganninger. Oficialii au subliniat rolul profesorului, a metodelor de predare și importanța manualelor școlare în abordarea aspectelor controversate.

În cadrul seminarului, profesorii de istorie din instituțiile de învățământ general din țara noastră împreună cu experții internaționali au pus în discuție subiecte precum: proiectul manualului germano-polonez „Europa – Istoria noastră. Concept și implementare”; construcția identității europene în manualele de istorie din perspectiva comparativă precum și o analiză a reprezentării romilor în manualele din Republica Moldova, etc.

La finalul activității, cadrele didactice vor primi certificate de participare la stagiul de formare  „Abordarea subiectelor controversate”.

Menționăm că Institutul Leipzig în Moldova a organizat alte 3 stagii de formare (în Germania, Cernăuți și Odessa) pentru profesorii de istorie din Republica Moldova, experiența cărora a fost valorificată în implementarea politicilor curriculare în contextul tendințelor europene contemporane în predarea istoriei.

Distribuie